Den 27/2 bjuder ”Mumsbitar” på grekiska läckerheter…..mums!:)

logo_faktura med grekiska

Shines nästa event, den 27/2, bjuder på grekisk förtäring 🙂
De grekiska delikatesserna kommer från kvinnokooperativ och små familjeföretag. 
Vad sägs om Dakos (skorpor med tomat, fetaost och oregano), ”elefant bönor” samt aubergineröra, rödbetssallad, oliver, paprikaröra som mezerätter med skorpor och pinnar?
Skulle det passa med lite  paj med marmelad (pasta flora) till kaffet?
Saft o grekiskt vin finns med 😉
Eleni, varför har du startat Mumsbitar och vad betyder företaget för dig?
Jag har alltid varit mycket intresserad av utbyte av varor och idéer mellan länder. När jag flyttade till Sverige för snart 6 år sedan upptäckte jag hela tiden nya saker; metoder och riktlinjer som jag på något sätt ville introducera för Grekland (adressändring är ett sådant exempel). Så småningom ändrade jag inriktning och ville istället ta med mig mina grekiska guldklimpar till Sverige!Inspiration har jag fått från fler håll (min far som jobbar med logistik i Thessalonikis hamn, min svärmor som är har stort intresse för mat och odlar sina egna grönsaker varje sommar och till sist min dotter som har påverkat min syn på bra mat. Det är mycket lärorikt och roligt att jobba i matbranschen. Alla som jobbar med mat har något speciellt, känns det som. Jag har träffat de flesta av våra leverantörer för att säkerställa att produkterna håller en hög kvalitet. Mumsbitar växer sakta men säkert. Vi har bildat ett team av värdefulla medarbetare.

Erika, varför valde du att hoppa in i detta äventyr? Var ligger hemligheten?

Jag är själv en matentusiast som är väldigt nyfiken på att testa nya produkter. Det bästa som finns är att få en dag för mig själv i köket för att modifiera och experimentera med olika recept och råvaror. Dessutom gillar jag utmaningen!
Jag intresserar mig för vad maten kommer ifrån och gillar att ta en extra koll på ingrediensförteckningar. När Eleni berättade att hon förde in grekiska delikatesser från kvinnokooperativ och små familjeföretag föll jag pladask för idén! Vi studerade Internationella Affärer tillsammans och ville testa att driva eget företag på riktigt. Med hårt arbete och målmedvetenhet försöker vi styra vårt nybildade aktiebolag. Driva eget är en utmaning och med goda medarbetare som kan skratta tillsammans så kommer det att gå.