Vår gästtalare, Helena-Magdalena Ivekrans, har ordet…

helenamagdalenaivekransHelena-Magdalena välkomna dig till en värld där drömmar blir verklighet. Du lär dig att använda din tankens kraft på ett sätt som gör dig framgångsrik.
Läs mer om henne på:
www.attraktionslagensverige.com
Kom och lyssna på Helena-Magdalena och ändra ditt liv till det bättre! Boka din biljett via: shine@ankid.se
Shine frågar:
1. Vad händer med vår hälsa när vi drabbas av en kris?
Ibland inträffar svåra saker i våra liv, ibland plötsligt och i bland långsamt. Många kriser börjar med en chock, med efterföljande kris. När vi är i kris så kan det kännas som att vi lever i kaos, vi tappar tron på framtiden, vi tappar vår trygghet, det känns som att livet kanske aldrig blir bra igen. Vi blir vilsna och ledsna, vi känner oss otrygga och små. Vi blir ofta spända i kroppen och har svårt att koppla av, vi skyddar oss och håller på vår energi. Livet känns svårt helt enkelt.
2. Hur kommer man tillbaka från en kris?
Efter den första svåra fasen av chock och reaktionsfas så kommer bearbetningsfasen (enlig Cullberg – Kris och utveckling) då kan vi börja ta in det som hänt, vi bearbetar i vaket och drömmande tillstånd och vi kan sakta men säkert ta oss tillbaks till nuet. Därefter följer nyorienteringsfasen, när vi välkomnar in livet igen. Vi börjag se framåt och känner att vi börjar komma på fötter. Ut varje kris föds mycket utveckling, vi utvecklas på det själsliga och personliga planet och vi växer och blir visare och starkare.
3. Vilka tips har du för att minska stress och återfå balans i livet?
Mina tips är att bli medveten om vad du tänker på, dina tankar klär dina känslor i ord och genom att bli mer medveten om vad vi tänker på så kan vi skapa förändring. Genom att vända oro till tillit, genom att fokusera på det vi önskar istället för våra rädslor så kan vi komma långt i vår personliga utveckling även på egen hand. Mindfulness är en fantastisk metod till att lära oss att via ksa vara – bara här och nu. I nuet finns ingen rädsla, rädslan är kopplad till det som kan hända. Träning, promenader, kreativt skapande med mera hjälper oss också att hitta  tillbaks till oss själva.