Shines nästa event, den 27/2, bjuder på grekisk förtäring 🙂
De grekiska delikatesserna kommer från kvinnokooperativ och små familjeföretag.
Vad sägs om Dakos (skorpor med tomat, fetaost och oregano), ”elefant bönor” samt aubergineröra, rödbetssallad, oliver, paprikaröra som mezerätter med skorpor och pinnar?
Skulle det passa med lite paj med marmelad (pasta flora) till kaffet?
Saft o grekiskt vin finns med 😉
Eleni, varför har du startat Mumsbitar och vad betyder företaget för dig?Jag har alltid varit mycket intresserad av utbyte av varor och idéer mellan länder. När jag flyttade till Sverige för snart 6 år sedan upptäckte jag hela tiden nya saker; metoder och riktlinjer som jag på något sätt ville introducera för Grekland (adressändring är ett sådant exempel). Så småningom ändrade jag inriktning och ville istället ta med mig mina grekiska guldklimpar till Sverige!Inspiration har jag fått från fler håll (min far som jobbar med logistik i Thessalonikis hamn, min svärmor som är har stort intresse för mat och odlar sina egna grönsaker varje sommar och till sist min dotter som har påverkat min syn på bra mat. Det är mycket lärorikt och roligt att jobba i matbranschen. Alla som jobbar med mat har något speciellt, känns det som. Jag har träffat de flesta av våra leverantörer för att säkerställa att produkterna håller en hög kvalitet. Mumsbitar växer sakta men säkert. Vi har bildat ett team av värdefulla medarbetare.
|