
Shines
nästa event, den 27/2, bjuder på grekisk förtäring 🙂
De grekiska delikatesserna kommer från kvinnokooperativ
och små familjeföretag.
Vad sägs om Dakos
(skorpor med tomat, fetaost och oregano), ”elefant bönor” samt
aubergineröra, rödbetssallad, oliver, paprikaröra som mezerätter med skorpor och
pinnar?
Skulle det passa med
lite paj med marmelad (pasta flora) till kaffet?
Saft o grekiskt vin
finns med 😉
Eleni, varför har du startat Mumsbitar och vad betyder företaget för dig?Jag har alltid varit mycket intresserad av utbyte av varor och idéer
mellan länder. När jag flyttade till Sverige för snart 6 år sedan
upptäckte jag hela tiden nya saker; metoder och riktlinjer som jag
på något sätt ville introducera för Grekland (adressändring är ett
sådant exempel). Så småningom ändrade jag inriktning och ville
istället ta med mig mina grekiska guldklimpar till
Sverige!Inspiration har jag fått från fler håll (min far som jobbar
med logistik i Thessalonikis hamn, min svärmor som är har stort
intresse för mat och odlar sina egna grönsaker varje sommar och till
sist min dotter som har påverkat min syn på bra mat. Det är mycket
lärorikt och roligt att jobba i matbranschen. Alla som jobbar med
mat har något speciellt, känns det som. Jag har träffat de flesta av
våra leverantörer för att säkerställa att produkterna håller en hög
kvalitet. Mumsbitar växer sakta men säkert. Vi har bildat ett team
av värdefulla medarbetare.
|