Elisabeta Bitai talade och bjöd på raw food på senaste Shine event, den 27/3!

27mars20143Elisabeta Bitai talade delade med sig om sina djupa kunskap om ”raw food”. Vi fick dessutom smaka på utsökta rätter.
Nedan finner du även recept på de mycket uppskattade Chili Brownies!
1. Hur upplevde du kvällen, Elisabeta?
Jag upplevde kvällen som en härlig hälso-inriktad kväll där alla var på plats för att hitta fler redskap/verktyg att ta till sig i sin vardag för att göra den enklare och hälsosammare. Alla var positiva och nyfikna på att lära sig nya saker. Alltid lika kul speciellt med en härlig respons tillbaka på föreläsningen och råa maten som serverades.
Fastnade själv för Barbros föreläsning om Alexander teknik. 😀 Fantastiskt!
2. Skulle du komma tillbaka som talare hos Shine?

Ja jag det skulle gärna komma tillbaka som föreläsare.

3. Skulle du rekommendera andra att vara med i Shine? 
Ja absolut. Det är en härlig mix av talare och man lär sig alltid något nytt inom alla ämnen. Som jag brukar säga, om man inte utvecklas så dör man en långsam död. :-/ Så vill jag inte leva i alla fall! 😉
Så kommer det efterlängtade receptet på Chili Brownies:
När man lagar Raw Food så försöker man alltid att välja ekologisk annars tappar man mycket smak och näring. Speciellt när det gäller dessert. Då nötter och kakao är upphettade och rostade och då tappar de både smaken och näringen,så då får ni andra smaker. 😛
Raw ChiliBrownies
4 dl Valnötter
1/2 dl Kakao (raw)
10 Dadlar
Nypa Himalaya salt
1 nypa Cayennepeppar
3 tsk Chilipulver (prova dig fram efter smak, då chilin kan variera i styrka. men den ska ha sting 😉 )
Garnering:
Chili
Valnötter
Chokladsås:
1dl kokosolja (raw)
3 msk Agavesirap
2 msk Kakaopulver (raw)
Blötlägg valnötterna under dagen/natten i 12h i vatten med en skvätt citron för att få vattnet alkalisk om du inte redan har den alkalisk.
Kör valnötterna i matberedaren tills de blir finmalde. Tillsätt kakao, salt, chilipulver och cayennepeppar och kör igen. Kärna ut dadlarna, tillsätt dadlar och kör tills det blir en röra som du kan forma till runda brownies eller trycka ut i en form. Ev tillsätt mer chili för starkare smak.
Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad (vid rå då ska vattnet bara vara finger varmt ej över 42grader). Rör samman ingredienserna till chokladsåsen. Ringla över browniesen.
Om du vill så pudra med chilipulver eller hacka färsk chili och garnera tillsammans med valnötter. Ställ in i kylskåpet så att chokladsåsen stelnar. Om du la den i en form, skär i fyrkanter innan du serverar. 😉 Enjoy!
Var så god!  😀
Lycka till!