Barbro Olsson presenterade Alexanderteknik på Shine den 27/3

27mars20145
Barbro Olsson var utställare på senaste Shine event och pratade om vikten att ha en stark rygg och en bra hållning.
1. Hur upplevde du kvällen, Barbro?
Jag upplevde eventet som mycket lyckat. Många var nyfikna och kom till mitt bord/monter och ställde frågor. Jag förstod att många som kom till denna em/kväll som handlade om hälsa, hade ont i ryggar, nackar, axlar och armar. Några av de som jag praktiskt jobbade med fick erfara att det väldigt snabbt gick att bli av med ”låsta spänningar” i kroppen och att det inte behövdes till hårt arbete vare sig från deras eller min sida för att det skulle släppa. Den medvetna tanken och att ”tänka i kroppen” var det som gjorde skillnaden. Alexandertekniken är en metod där läraren guidar eleven både mentalt och kroppsligt till ett nytt förhållningssätt. Vi arbetar utifrån att desto mindre man gör av onödig anspänning (i kropp och tanke) ju friare blir man ( i kropp och tanke). De t var även  mycket bra att jag hade möjligt att ge en kortare föreläsning och demonstration inför alla som deltog denna kväll.
2. Skulle du komma tillbaka som talare/utställare hos Shine?
Jag kommer gärna tillbaka som talare och utställare hos Shine. Det är alltid givande för mig att träffa nya, nyfikna människor som tycker att det är intressant att prova något som de inte tidigare har hört talas om.
3. Skulle du rekommendera andra att vara med i Shine?
Jag har redan rekommenderat nätverket Shine till andra och kommer att fortsätta att göra så.
Det erbjuds många spännande event, en stor variation av medlemmar och det är öppet för både kvinnor och män. Ett roligt och intressant nätverk!