Våra utställare den 27/2 har ordet….

Färg enbart ansikte från the Studio 2010

LevaMera med Agneta Ekfeldt är med på nästa Shine event (www.shinenetwork.se) med produkter som ger massor av energi, bättre immunförsvar, god sömn och lugn/ro/stabilitet i kroppen. Speciellt i krissituationer är det extra viktigt att ge kroppen rätt näring för att orka men livet. Rätt näring är basen för ett bra liv. Det vet Agneta av egen erfarenhet!

Besök montern och ta del av både smakprover och erbjudande! Boka din plats nu via shine@ankid.se

 

Shine frågar Agneta:

1. Vad händer med vår hälsa när vi drabbas av en kris?

Kroppen förbrukar extra mycket vitaminer och mineraler. Binjurarna drabbas. Kroppen blir försurad, immunförsvaret sänks och du får lätt olika sjukdomstillstånd. Energinivån sänks drastiskt och med det försvinner din ork att röra dig, du får dålig sömn, dina tankar blir negativa och kriser och panikångest är vanliga. Du hamnar i en negativ spiral med trötthet, sjukdomar och hopplöshet.

2. Hur kommer man tillbaka från en kris?

I första hand behöver du rätt näring och extra vitaminer, mineraler, antioxidanter för att få kroppen att komma i balans. Det är plattformen du vilar på. Man kan jämföra med en bil: du köper inte nya däck, lackar om den etc. om den inte går att köra – för att kunna köra behöver du bensin, vilket kan jämföras med tillräcklig näring för en människokropp. När du börja komma i balans och fått mer energi, bättre immunförsvar och bättre sömn, så kan du börja motionera lite lättsamt (t.ex. promenad i naturen, yoga, QiGong), läsa böcker, träna på att andas rätt etc. När den fysiska kroppen blir mer balanserad, kan du ta tag i det psykiska – innan dess orkar du inte. Då behöver du också hjälp utifrån i form av samtal/terapi (kan vara psykolog, KBT, EFT, terapeut) och hjälp med att tänka rätt. Tankens kraft är enorm. Umgås med vänner som ger dig energi – bort med energitjuvar. Börja inte arbeta för tidigt under en sjukskrivningsperiod. Det är så lätt att tycka att du mår bra – när det är lite bättre – och tro att du kan köra på igen. Fundera över din livssituation om det är något som behöver förändras. Det finns inga genvägar och det får ta den tid det tar. Alla råd kommer av egen erfarenhet och av andras i min närhet.

 3. Vilka tips har du för att minska stress och återfå balans i livet?

Fortsätt att ge kroppen den näring den behöver – det är grunden för att må bra – det är din stabila plattform! Se till att du motionerar i någon form ett par gånger per vecka. Avsätt egen tid då du bara ÄR eller bara gör saker för dig. Fortsätt att umgås med vänner som ger dig energi – bort med energitjuvarna.