TheFitnessInternet.com var med den 27/3

27mars2014

Staffan Bergsten, licensierad personlig trÀnare och delÀgare i TheFitnessInternet.com svara pÄ vÄra frÄgor:

Shine: Hur upplevde du kvÀllen?
Staffan: Jag tyckte att det var en spÀnnande kvÀll med en bra mix utstÀllare och talare. Framförallt var förelÀsningen om sömn intressant och relevant. Variationen och bredden pÄ de olika Àmnena uppskattades.

Shine: Skulle du komma tillbaka som talare/utstÀllare hos Shine?
Staffan: Absolut! Alla var mycket trevliga och kom med generösa erbjudanden och goodie-bags. En duktig talare Àr guld vÀrd.
Shine: Skulle du rekommendera andra att vara med i Shine?
Staffan: Det tycker jag. Bra networking och man fÄr alltid nya idéer och tips som fÄr hjÀrnan att jobba. Givetvis fÄr man passa pÄ att nappa pÄ de erbjudande som utstÀllarna har till Shine medlemmarna :)!

Nedan fĂ„r ni receptet pĂ„ Staffans underbara FröknĂ€cke 🙂

  • Ingredienser:
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl hett vatten
  • Flingsalt

 SÄ hÀr gör du:

  • 1.  Mjöl, frön och salt blandas i en skĂ„l
  • 2.  Rör i  oljan och sedan vattnet och  blanda runt. Det ska bli en lös smet
  • 3. LĂ„t den stĂ„ och svĂ€lla en stund
  • 4. HĂ€ll smeten pĂ„ ett bakplĂ„tspapper. För att fĂ„ det tunt och jĂ€mnt – lĂ€gg ett bakplĂ„tspapper ovanpĂ„ och med hĂ€nderna eller kavel kan du lĂ€tt breda ut den ljumma smeten.
  • 5. SkĂ€r i rutor  (4×4  eller önskad storlek)
  • 6. Strö  över flingsalt  (LĂ€tt att glömma men ack sĂ„ viktigt för smaken)
  • 7. GrĂ€dda i mitten av ugnen  150 grader.  Kolla efter en halvtimme, tiden  beror pĂ„ hur tjock smeten Ă€r.  ( mer vatten gör tunnare smet och kortare tid)

Om du vill ha glutenfria kex kan du ta fiberhusk i stÀllet för majsmjölet, och oljan gÄr att byta ut till kokosfett. Variera gÀrna med chia- och pumpafrön.

                        Lycka till!Â