Vi ställde tre frågor till vår inspiratör den 24 sept.

 Michael Södermalm berättar:

Vad betyder motivation för dig?

Motivation är livets motor och viljan är dess bränsle! Det viktigaste ordet i motivation är motiv. Motivation innebär att förstå och förankra sitt motiv dvs ställa sig frågan varför gör du det du gör? När du förstår ditt varför så frigör du du automatiskt all den tid, lust och eventuella ekonomi som du behöver för att göra det du verkligen vill! Det är det som är kärnan i motivation. När du inte förstår ditt varför så frigörs raka motsatsen. Och tänk vad många som inte vet sitt varför och som jag vill hjälpa, inspirera och peppa så att de efter min föreläsning går hem och väljer att ta nya beslut och förändra sina liv. Det motiverar mig till max.

Hur motiverar du människor?

Ingen kan egentligen motivera någon annan utan du kan endast inspirera, påverka och engagera dig i andra så att de själva stannar upp och hittar sina motiv och varför. Då blir människor super motiverade.

Hur håller man sig motiverad?

Genom att vara ärlig mot sig själv och göra mer av det man egentligen vill! Att göra fler saker man tycker om och som intresserar en. Att ständigt sätta upp tändande målbilder så man har något att längta efter och se fram emot skapar ökad motivation. Att våga tänja gränser och anta nya utmaningar är också en viktig del. Därför gjorde jag en stor utmaning förra helgen som motiverat mig i över 1 år. Jag blev en äkta Ironman vilket innebär att man på mindre än 16 tim ska simma 3.860 meter i havet, cykla 180 km på landsväg och avsluta med en marathon på 42 km löpning! Det var en pärs och fysisk och mental härdsmälta, men jag gjorde det med bred marginal. Efteråt kände jag aldrig mer men redan nu är jag motiverad för nya utmaningar! Man glömmer snabbt när något känns både utmanande roligt och man får ett kvitto på att man kan bara man vill och tror.

Är du nyfiken på att höra mer? Kom på Inspirationskvällen den 24 sept!

Boka din biljett redan nu via: shine@ankid.se