Varför hänger man kvar i soffan, när man vet att man skulle gå ut och motionera?

Vi har alla en dröm bild eller ett mål med oss själva. Det kan vara att se bra ut inför badsäsongen, eller att må bättre, eller bli mer framgångsrika, etc

Varför sitter vi då kvar i soffan, istället för att promenera en timme, när vi vet att detta skulle främja vår hälsa? Därför att känslan av välbehag i soffan är närmare än känslan av välmående som vi får efter att ha motionerat.

Varför äter vi den där chokladbiten, trots att vi vill gå ner i vikt? Av samma anledning – smaken av choklad i är närmare än känsla än det som kommer att hända om flera veckor eller månader.

Det är den kortsiktiga belöningen vi är ute efter trots att vi VET att det är den långsiktiga som ger oss det resultat som vi vill uppnå.

Ett experiment visade att om man har att välja mellan att ha 5 000 sek nu eller 10 000 sek om ett halvt år, väljer dem flesta det första alternativet. Kortsiktiga belöningen igen…

Fick man däremot välja mellan 5 000 sek om 6 månader eller 10 000 sek om 12 månader, valde dem flesta det andra alternativet. Varför då?

Ju, båda är långsiktiga och då har vi större chans att använda logiken istället för instinkten.

En annan faktor beslutsprocessen är hur vi mår. Mår man dåligt, fattar man oftare dåliga beslut!

Som tur (eller kanske inte), kan känslor ändras mycket fort. Det som krävs oftast för att komma på bättre humor är att fokusera på något annat, göra något som ger energi. Bli inspirerad!

Ta till exempel att du kommer hem trött, efter en lång dag och inte känner för att göra något. Du har varken lust eller ork. Då ringer några kompisar med ett förslag om att gå ut och har kul. Din trötthet forsvinner direkt, eller hur?

Direkt efter inspirationskvällen, den 28 maj, var jag så inspirerad av er alla så att kunde knappt sova. Jag ville göra om allting med en gång.

Två veckor efter inspirationskvällen den 28 maj fick jag fortfarande mail från gäster som skrev att det känner sig fortfarande inspirerade. Det gav mig enormt energi och motivation som fortfarande varar!

Jag ser fram emot att träffa er alla igen på nästa inspirationskväll.

Låt oss träna våra hjärnor i att ta dem bästa beslut!