Chokladprovning

”There is nothing better than a friend, unless it is a friend with chocolate.” (Charles Dickens)

Hej alla glada!

Dags för vårt första träff!!… Vad kul det skall bli!!!

Välkommen till en chokladprovning från världens främsta kakaoplantager och inled hösten med det senaste inom chokladvärlden. Med fler antioxidanter än rött vin och grönt te är choklad inte bara gudomligt gott… Lär Dig mer om olika bönor, chokladens historik och framställning samtidigt som Du upptäcker nya smaker. Märkt hur olika choklad smakar beroende på bönornas sort samt var och hur de odlats. Det behövs inga tillsatser, bara naturens egen smakpalett och ett kunnigt hantverk.

Chokladens historia är dramatisk. Kakao har varit en bricka i politiska och religiösa intriger och påverkar världspolitiken än idag. Tycker Du också att det är viktigt med hur saker och ting framställs; miljö, natur, människan, kroppen och vad Du stoppar i Dig? Allt vi stoppar i oss påverkar oss på något sätt. Vi äter 7 kilo choklad/person och år i sverige. Skulle vi enbart välja ekologisk choklad utan tillsatser och onödigt socker skulle vi göra oss själva och jorden en stor tjänst.

Den 21 sept träffas vi på Hotel Clarion Odin. Vi startar kl. 18.00 med choklad föreläsning och provning (ca. 1,5-2 timmar) sedan minglar vi så längre vi känner för det.

I kostnaden ingår flera olika bitar choklad, kaffe, te, frukt, föreläsning samt en lista med vinner och andra drycker som passar till olika bönor. Det finns även möjlighet att köpa viner/wisky/etc som passar till olika choklad sorter för att prova tillsammans med chokladen, för dem som vill det.

Tid: 21/9, kl.18.00 
Plats: Hotel Clarion Odin (Odinsgatan 6)
Kostnad: 280:-/person

Låter det intressant?

Läs anmäl Dig genom att svara på detta mail. OBS! Begränsat antal platser

Betala in senast den den 14 sept. Anmälan är bindande! Avbokningar efter 14 sept debiteras, tyvärr, med hela beloppet.

Jag ser fram emot att träffa Dig!

Kram/Anki