TheFitnessInternet.com var med den 27/3

27mars2014

Staffan Bergsten, licensierad personlig tränare och delägare i TheFitnessInternet.com svara på våra frågor:

Shine: Hur upplevde du kvällen?
Staffan: Jag tyckte att det var en spännande kväll med en bra mix utställare och talare. Framförallt var föreläsningen om sömn intressant och relevant. Variationen och bredden på de olika ämnena uppskattades.

Shine: Skulle du komma tillbaka som talare/utställare hos Shine?
Staffan: Absolut! Alla var mycket trevliga och kom med generösa erbjudanden och goodie-bags. En duktig talare är guld värd.
Shine: Skulle du rekommendera andra att vara med i Shine?
Staffan: Det tycker jag. Bra networking och man får alltid nya idéer och tips som får hjärnan att jobba. Givetvis får man passa på att nappa på de erbjudande som utställarna har till Shine medlemmarna :)!

Nedan får ni receptet på Staffans underbara Fröknäcke 🙂

  • Ingredienser:
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl hett vatten
  • Flingsalt

 Så här gör du:

  • 1.  Mjöl, frön och salt blandas i en skål
  • 2.  Rör i  oljan och sedan vattnet och  blanda runt. Det ska bli en lös smet
  • 3. Låt den stå och svälla en stund
  • 4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. För att få det tunt och jämnt – lägg ett bakplåtspapper ovanpå och med händerna eller kavel kan du lätt breda ut den ljumma smeten.
  • 5. Skär i rutor  (4×4  eller önskad storlek)
  • 6. Strö  över flingsalt  (Lätt att glömma men ack så viktigt för smaken)
  • 7. Grädda i mitten av ugnen  150 grader.  Kolla efter en halvtimme, tiden  beror på hur tjock smeten är.  ( mer vatten gör tunnare smet och kortare tid)

Om du vill ha glutenfria kex kan du ta fiberhusk i stället för majsmjölet, och oljan går att byta ut till kokosfett. Variera gärna med chia- och pumpafrön.

                        Lycka till!